Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Åpning av Nedrefosshytta

Foto: Sara Strand Hunsdal Falsen

Troms Turlag åpner enkelte hytter fra 1. juni, og vi gleder oss til å få åpne opp for besøkende igjen. Det er fortsatt for tidlig å si når vi kan åpne Nedrefosshytta og hyttene i indre Troms igjen.

Det er fortsatt for tidlig å si når vi kan åpne hyttene i indre Troms og Nedrefosshytta. Dette vil avhenge av erfaringene fra de bynære hyttene og utviklingen av koronasmittesituasjonen i området.

Det vil foreløpig kun være mulig med overnatting i helgene på de bynære hyttene som åpnes først. Overnatting bestilles via troms@dnt.no, og det er ikke mulig med dagsbesøk. Vennligst oppgi medlemsnr. ved booking.
Plan for hytteåpning:

1. juni:
- Senjabu
- Gammelhuset i Skipsfjord (NB: Ikke mulig med overnatting før 10. juni av hensyn til reindrifta, det pågår reinkalving i området.)

15. juni:
- Trollvassbu 
- Nonsbu
- Blåkollkoia
- Skarvassbu
- Ringvassbu
- Jægervasshytta 

For disse hyttene gjelder også at det kun åpnes for overnatting i helgene. Overnatting forhåndsbestilles via troms@dnt.no, og det er ikke mulig med dagsbesøk. Hyttene er låst med egen kodelås, og kode opplyses på epost fra turlagskontoret ved mottatt bestilling. 

For alle hyttene vil det være et begrenset antall som kan overnatte for å opprettholde regelen om 1 meters avstand. Dersom alle i gruppa er fra samme husstand, kan man være flere. Dersom de som overnatter tilhører ulike husstander, kan kun halvparten av sengeplassene benyttes. Halvparten av sengeplassene vil på de ulike hyttene bety: Senjabu (4 senger), Gammelhuset (4), Trollvassbu (8), Nonsbu (4), Blåkollkoia (5), Skarvassbu nye (4), Skarvassbu gamle (2), Ringvassbu (6) og Jægervasshytta (4). 

Skrevet av Lin Einarsdotter Olsen 15. juni 2020