Førstehjelp utenfor allfarvei - kurs for turledere

Kurs

Fra dato
1. oktober kl. 18:00
Til dato
3. oktober kl. 16:00
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Kurs, Førstehjelpskurs, Friskluft, Kompetanseheving, Sosialt-For-Turledere, Førstehjelp
Arrangør
Nord-Troms Turlag
Turområde
Indre Troms (se kart)
Dette arrangementet er over!

1.-3. oktober arrangerer Nord-Troms turlag førstehjelpskurset «Førstehjelp utenfor allfarvei» for turledere. Kurset er utviklet av Røde Kors, helsepersonell på UNN og TT. Kursholder er Gunn Schultz fra Tromsø Røde Kors. Gunn har over 20 års erfaring fra hjelpekorpset og er en dyktig kursholder innen førstehjelp.

Dette er et praktisk førstehjelpskurs med øvelser utendørs som knyttes opp mot relevant teori. På kurset lærer du å håndtere uhell langt vekk fra folk og mobildekning. Hva slags uhell og skader kan oppstå på tur? Hva gjør du dersom en deltaker på din tur skader seg? Hvordan klare seg med det man har i sekken og hva bør egentlig være med i den? Kurset fokuserer mye på det å ta vare på pasienten(e) under vanskelige forhold. Fokus blir også på ledelse og organisering av førstehjelpsarbeidet både når det er flere skadede og flere som kan hjelpe til.

Praktisk info om helgen:

-Oppmøte på Ovi Raishiin fredag kveld kl. 19:00. Kurset avsluttes ca. kl. 16:00 på søndag. Samkjøring organiseres på eget initiativ.
-Overnatting foregår inne i ulike bygninger på Ovi Raishiin. Det kan bli aktuelt at noen sover på gulvet. 
-Mat: Hver enkelt tar med seg mat til frokost og lunsj lørdag og søndag. Deltakerne deles inn i grupper, og de ulike gruppene har ansvar for å kjøpe inn og lage fellesmiddag på fredag og lørdag.
-Utstyr: Pakk en dagstursekk slik du pakker den når du skal være turleder. Husk ekstra varme klær, vi skal være mye i ro. Ta ellers med det du trenger til overnatting, inkludert sovepose og liggeunderlag.
-Pris: Nord-Troms turlag sponser kursavgiften. Deltakerne må betale maten.
-Antall plasser: 10
-Påmelding på sherpa

Førstehjelp utenfor allfarvei - kurs for turledere

1.-3. oktober arrangerer Nord-Troms turlag førstehjelpskurset «Førstehjelp utenfor allfarvei» for turledere. Kurset er utviklet av Røde Kors, helsepersonell på UNN og TT. Kursholder er Gunn Schultz fra Tromsø Røde Kors. ...

Kontaktinformasjon: