Langtur over Sikka

Nord-Troms Turlag
Ytre Troms (se kart)

En flott vårskitur over fjellet mellom Sikka og Saga/Kildalen

Dette er en tur som helst gås i alle fall med kortfeller. Litt avhengig av vær og føre starter vi enten fra Veibrink eller opp Lia i Sørkjosen og så via Sikka. Derfra går vi bak Snøfonna og følger etter scooterløype et lite stykke. Sør for Sagdalsfjellet krysser vi over til Kildalsiden av fjellet. Herfra er det to muligheter, enten over Bessivannene og Annadalen over til Dammen, eller ned i Saga. Dette avgjøres etter en siste sjekk av vær og føre på fredag. Går vi helt over til Dammen er turen drøye 30 km.

Turen går dels i værutsatt terreng så du må ha godt med klær og mat, spesielt hvis vi velger den lengste ruta. Da blir det to matpauser

Vi er avhengige av at det er nok biler blant deltakerne siden vi må kjøre opp biler på morran eller kvelden i forveien så vi må ordne litt samkjøring. Skriv gjerne om du disponerer bil og om dokker er fler i lag

Turavgift: gratis for DNT-medlemmer, ikke-medlemmer kr. 200.-

Langtur over Sikka