Toppturhelg med tur til Storhaugen 1.mai og Uløytind 2. mai

1. mai kl. 09:00
2. mai kl. 17:00
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Solbriller, Skikjøring, Fjordutsikt, Drømmeskitur, Skitopptur, Sosialtsamvær, 2-Topptur
Nord-Troms Turlag
Ytre Troms (se kart)

Endelig er det duket for vårens vakreste eventyr i Nord-Troms! 1.- 2. mai arrangerer Nord-Troms turlag toppturhelg med tur til Storhaugen (1142 moh) på lørdag, overnatting på Havnnes og tur til Uløytind (1116 moh) på søndag. Toppturhelga gjennomføres etter planen dersom gjeldende smittervernregler tillater det.

Lørdag 1. mai er det oppmøte på parkeringsplassen ved kirkegården i Djupvik kl. 09.00. Etter å ha kjørt ned fra Storhaugen i forhåpentligvis god snø og strålende sol, tar vi ferga fra Rotsund til Havnnes kl. 15:30 eller 18:15. På Havnnes serveres det middag i sosialt lag før det blir overnatting på Havnnes handelssted.

Søndag 2. mai starter turen kl. 09:00 ved Havnnnes handelssted. Etter tur tar vi ferga fra Havnnes til Rotsund kl 15.45, 17:25 eller 18.30.

Begge turene skal følge trygge traseer og vi går i samla flokk i rolig tempo som passer hele gruppa. Undervegs og i pausene blir det fokus på trygge veivalg og praktisk skredkunnskap. Vi regner med å ta et par pauser undervegs, og dersom været tillater det, blir hovedpausen på toppen. Derfra er det en fantastisk utsikt mot Lyngsalpan og resten av verden.

Til dagsturene må du ha med godt med mat og drikke, ekstra klær, sitteunderlag og ellers det du trenger for en dag i fjellet. Du må ha skiutstyr med helfeller. Det er en fordel med toppturski, men det går helt fint å bruke fjellski dersom du føler deg komfortabel med det. Du må ha skredsikkerhetsutstyr (spade, søkestang og sender/mottaker). Dersom du ikke har, kan dette lånes hos oss; ta kontakt.

Det er sengetøy og håndklær på overnattingsstedet. Ta med toalettsaker og eventuelt snacks og drikke til kvelden. Det blir mulighet for å smøre niste ved frokosten på søndag morgen.

Pris: 500,- for ikke-medlem og 400,- for medlem.

Denne toppturhelga er en del av et skredkompetansehevingsprosjekt i Nord-Troms turlag og gjennomføres med støtte fra fylkeskommunen.

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Toppturhelg med tur til Storhaugen 1.mai og Uløytind 2. mai

• Sunniva Kråbøl