Kulturminnevandring i Steinsvikområdet

Fellestur

Dato
4. september kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kulturminnevandring, Fallvik, Kystfort, Skiferhistorie
Arrangør
Nord-Troms Turlag
Turområde
Indre Troms, Ytre Troms (se kart)
Dette arrangementet er over!

Oppmøte onsdag 4. september klokka 17 ved Fallvik Gård i Steinsvik i Nordreisa. Parkeringsplassen er 12,5 km fra Storvikkrysset.

Verna Viken vil ta oss med på en kulturminnevandring gjennom Vika- Steinsvikområdet. Fallvik kystfort er et av de viktigste krigsminnene i Nordreisa og bærer preg av både militær virksomhet og soldatenes hverdagsliv.  I samme område ble det utvinnet skifer. Vi skal følge en oppmerket skifersti, som formidler historien om hvordan arbeidet i skiferbruddet foregikk. På vandringen vil vi blant annet se en skiferbrakke som er bevart og en gamme som Polarstjerna 4H har renovert. 

Turen er sirka 3 km og avsluttes ved Fallvik kystfort med en samlingsstnd rundt bålet. Deltakerne tar med egen mat og drikke.

 

Du kan lese mer om Fallvik kystfort i Framtid i Nord fra september 2018 https://www.framtidinord.no/pluss/2018/09/05/Ta-turen-til-et-av-de-viktigste-krigsminnene-i-Nordreisa-17450427.ece  eller i Sluttrapport over krigsminner i Nordreisa (2017) https://docplayer.me/105797757-Sluttrapport-kik-nordreisa-kommune.html

Kulturminnevandring i Steinsvikområdet

Oppmøte onsdag 4. september klokka 17 ved Fallvik Gård i Steinsvik i Nordreisa. Parkeringsplassen er 12,5 km fra Storvikkrysset. Verna Viken vil ta oss med på en kulturminnevandring gjennom Vika- Steinsvikområdet. Fallvik ...

Kontaktinformasjon: